BIKE PARK POHORJE OD SOBOTE, 11. AVGUSTA, S TREMI PROGAMI

V Bike parku Pohorje, kjer sta od začetka letošnje sezone za spuste z gorskimi kolesi na razpolago modra proga Flow in črna World cup, bomo v soboto, 11. avgusta, odprli še atraktivno progo Red line. Tako bodo v nadaljevanju sezone v kolesarskem parku na Mariborskem Pohorju prvič po letu 2014 ponovno urejene vse tri proge.

Red line je zahtevna oziroma na nekaterih delih zelo zahtevna proga, ki poteka od zgornje postaje gondole (po trasi gondole in po gozdu) do Trikotne jase, kjer se priključi na progo Flow. Urejanje nove proge, pri čemer je bilo treba opraviti kar obsežna zemeljska in ostala dela, je trajalo približno tri mesece, zatem je prišlo na vrsto še utrjevanje, tako da bo Red line v soboto nared za odprtje.

V Bike parku Pohorje se je letošnja sezona začela 7. aprila, dosedanje število obiskovalcev pa je višje kakor lani; med njimi je letos največ Avstrijcev, sledijo Slovenci, kar nekaj je tudi Hrvatov, Madžarov, Italijanov, Nemcev itd. Večina obiskovalcev, okrog 70 odstotkov, prihaja iz tujine.

V nadaljevanju sezone tudi zaradi dopolnitve ponudbe s tretjo progo Red line pričakujemo, da bo število kolesarjev v Bike parku Pohorje glede na predhodno leto še naraslo. Kolesarska sezona na Mariborskem Pohorju bo predvidoma trajala vsaj do konca oktobra, če bodo vremenske razmere to dopuščale, pa bo Bike park lahko ostal odprt tudi dlje časa.

Aktualne informacije o njegovem odpiralnem času so dostopne na spletni strani www.bikeparkpohorje.si/. Gondola za uporabnike Bike parka Pohorje sedaj neprekinjeno kroži ob sredah in petkih med 14. in 19. uro ter ob sobotah, nedeljah in praznikih med 9. in 19. uro. To soboto bodo začele veljati cene dnevnih vozovnic za Bike park, ki vključujejo vse tri proge.

Visit Pohorje

Scroll to Top