300 otrok bo na Pohorju smučalo brezplačno

Na pobudo Združenja slovenskih žičničarjev GIZ, Olimpijskega komiteja Slovenije, Zavoda za šport Planica in Smučarske zveze Slovenije se bo prihodnji teden 2.400 slovenskih petošolcev v okviru akcije »Šolar na smuči« brezplačno preizkušalo na vijuganju po belih strminah. Večina teh otrok bo smučarske čevlje obula prvič.

Ker z boljšim znanjem smučanja prispevamo k večji varnosti na smučiščih in hkrati spodbujamo razvoj slovenskega smučanja, smo akcijo podprli tudi upravljavci smučišč na Mariborskem Pohorju, podjetji Martura in Marprom. 300 otrokom smo podarili smučarske vozovnice, brezplačno pa pripravili smučišča, na katerih bodo mladi smučarji preizkusili svoje znanje. Vso dogajanje bo potekalo pod budnim očesom Smučarskega kluba Branik – Smučarske šole Pohorje, saj bo za prve zavoje otrok brezplačno poskrbelo 50 učiteljev in trenerjev njihovega kluba.

Zavedamo se, da s takšnimi akcijami vzpodbujamo mlade in posledično njihove starše k aktivnemu preživljanju prostega časa in ohranjamo tradicijo smučanja v Mariboru in regiji, kjer se smučišče ob idealnih pogojih izteče praktično v mesto.

Predvsem pa nas veseli, da so organizatorji dogodka v nas prepoznali zaupanja vrednega partnerja, saj so s tem dali tudi veliko priznanje urejenosti naših smučišč.

Scroll to Top