VisitPohorje

POHODNIŠTVO

Pohorje je prepredeno s številnimi privlačnimi potmi, ki so primerne tako za družine z otroki kot druge pohodnike. Planinske poti ponujajo raznolike možnosti krajših ali daljših izletov in vodijo do številnih naravnih znamenitosti, potokov, slapov, jezer itd. Poleg naravnogeografskih značilnosti in skritih kotičkov lahko na Pohorju odkrivate tudi značilno kulinarično ponudbo v tukajšnjih planinskih kočah, kjer vam bodo postregli gostoljubni domačini.

pohodništvo

BIKE PARK POHORJE

Bike park Pohorje sestavljajo različno dolge in zahtevne proge, ki omogočajo drzne spuste z gorskimi kolesi. Modra proga Flow je speljana od zgornje postaje gondole do doline in je primerna tudi za manj izkušene uporabnike. Izkušeni in profesionalni gorski kolesarji pa lahko svoje znanje in pogum preizkusite tudi na rdeči progi Red line in črni World cup. Ob spodnji postaji gondole je na razpolago še lažja krožna proga Pump track.

bike park

POHOR JET IN MINI JET

Približno en kilometer dolgo poletno sankališče Pohor Jet, ki poteka od Trikotne jase do ciljne arene Snežnega stadiona, ponuja kombinacijo hitrih spustov in ostrih zavojev. Hitrost vožnje lahko z zavoro prilagodite svojim željam, na progi pa je ustrezno poskrbljeno za varnost. Na start na Trikotni jasi vas popelje sedežnica Radvanje. V izteku Snežnega stadiona je za otroke na razpolago še Mini Jet, 80-metrski tobogan, ki omogoča zabavne vožnje na zračnicah.

PohorJet

MONSTER ROLLER

Z robustnimi gorskimi skiroji, vse bolj poznanimi tudi pri nas, lahko zdrvite po pohorskih strminah ali se z njimi podate na nekoliko položnejše poti. Vozila Monster Roller s širokimi kolesi so posebej prirejena za vožnje po razgibanem terenu in se dobro obnesejo na različnih podlagah. Izposodite si jih lahko v ciljni areni Snežnega stadiona, poleg samostojnih voženj pa so na razpolago tudi vodeni spusti z vrha Pohorja do doline.

Moster Roller

ADRENALINSKI PARK

V sklopu adrenalinskega parka vas na Trikotni jasi čaka orjaška gugalnica, ki zagotavlja vrtoglav razgled na bližnjo okolico in mesto, na njej pa tudi najpogumnejšim kdaj zastane dih. Preko sistema škripcev vas ekipa dvigne 8 metrov visoko, nato pa se zazibate čez prelomnico nad Maribor. Za ekstremna športna doživetja v adrenalinskem parku stoji tudi steber poguma, ki omogoča skoke v globino z višine osmih metrov.

Adrenalinski park

PAINTBALL

Priljubljena »vojaška« igra, ki zagotavlja napete dvoboje nasprotujočih si ekip, je možna na lokaciji starega strelišča pod Pohorjem. Tam boste tudi dobili vso potrebno opremo zanjo. V ekipni igri, v kateri ciljate nasprotnike, sami pa se izogibate izstreljenim barvnim kroglicam, lahko sodelujete tekmovalci obeh spolov in različnih starosti.

Paintball

ORGANIZIRANE TIMSKE IGRE

Na Pohorju ali pod njim lahko sodelujete in se pomerite v raznovrstnih vodenih skupinskih igrah, ki jih organizatorji pripravijo tudi po vašem okusu. Na repertoarju so klasično vlečenje vrvi, zabavna igra skupinska smučka, XXL nogomet (povečana napihljiva različica ročnega nogometa), štafetne igre, skoki v vrečah in še druge timske aktivnosti. Te so poleg rekreacije namenjene tudi druženju in zabavi, prav tako pa je udeležencem na voljo kulinarična ponudba.

Organizirane igre

POLETI Z BALONOM

V primernih vremenskih razmerah je polet s toplozračnim balonom, ki predstavlja eno od najvarnejših zračnih plovil, posebno doživetje. V spominu ga boste ohranili tudi po nepozabnem razgledu iz košare na pohorska pobočja in gozdove.

Baloni_splet_800x534

OSEBNO TRENERSTVO V NARAVI

Z različnimi načini postopne telesne vadbe in s sprostitvenimi tehnikami pod strokovnim vodstvom izkušenega osebnega trenerja boste lahko izboljšali tako telesno zmogljivost kot psihično počutje. V naravnem okolju bo vadba tudi prijetna.

Osebno trenerstvo

TEMATSKI ROJSTNI DNEVI V NARAVI

Za otroke pripravljamo ustvarjalno praznovanje rojstnih dnevov v naravi, kjer se lahko zabavajo in tudi veliko naučijo. Izbirate lahko med temami, kot so stik s konjem, preživetje v naravi, izdelovanje iz gline ali lesa, izdelovanje enostavnih objektov, vrtnarjenje in športne aktivnosti.

Temtatski RD

ŠOLA KOMUNIKACIJE S KONJEM – NARAVNO KONJARSTVO

V sproščujočem okolju narave vam in vašim otrokom pomagamo vzpostaviti pristen stik s konjem. Nudimo individualno učenje povezovanja in komuniciranja s konjem, ob tem pa vas seznanimo tudi z oskrbo in prehrano te plemenite živali.

komunikacija s konji

TEMATSKI DNEVI ZA DRUŽINE V NARAVI

Za družine organiziramo tako športno kot ustvarjalno preživljanje prostega časa v naravi. Po vaši želji poskrbimo za pohode, kolesarjenje, orientacijo v naravi, plezanje, stik s konjem, izdelovanja iz gline, lesa in drugih naravnih materialov.

tematski dnevi za druzine

INFORMACIJE IN REZERVACIJE

Vaše povpraševanje in rezervacije lahko pošljete na elektronski naslov info@visitpohorje.si, za dodatne informacije pa lahko pokličete na mobilno telefonsko številko +386(0)31 375 114.