Visit Pohorje

Na osrednjem grebenu Pohorja vas pozimi vabi priljubljeno turistično središče Mariborsko in Areško Pohorje. Smučarjem in borderjem je na voljo 43 kilometrov smučarskih prog in 20 žičniških naprav, ki se razprostirajo na nadmorski višini od 325 do 1327 metrov. Primerne so tako za začetnike kot izkušene smučarje, ki zabavo in rekreacijo najdejo na najzahtevnejših progah. Seveda smo poskrbeli tudi za najmlajše, saj nudimo proge in naprave, ki jih uporabljajo smučarske šole in so primerne za prve korake na smučkah.

Rekreacijo si lahko privoščite na 23 kilometrih lahkih prog, 13 kilometrih srednje težkih prog in 5 kilometrih težkih prog, ostalo dolžino pa predstavljajo povezave med programi. Pohorska smučišča se razprostirajo na 250 hektarjih površine, hkrati pa sprejmejo do 21 tisoč navdušenih smučarjev in borderjev.

Mariborsko Pohorje se lahko pohvali z enim najdaljših osvetljenih smučišč v Evropi, do Pohorske vzpenjače pa se je mogoče pripeljati kar z mestnim avtobusom. Nočna smuka poteka od četrtka do sobote med 18. in 21. uro.

Med prvimi v Sloveniji smo v tej sezoni zagnali žičniške naprave in z otvoritvijo smučarske sezone razveselili vse, ki si zime brez smučanja na Pohorju ne znajo predstavljati. Obiščite nas, bele pohorske strmine bodo zagotovo zasvojile tudi vas.