Smučanje na pohorju

Mariborsko Pohorje skupaj z Arehom velja za največje zimsko središče v Sloveniji, ki obsega približno 42 kilometrov različnih smučarskih prog in ima 17 delujočih žičniških naprav.

S ponudbo lahkih in zahtevnejših prog je Pohorje primerno za vse smučarje, še zlasti pa se je uveljavilo kot priljubljeno družinsko smučišče. V dobrih snežnih razmerah sta Mariborsko Pohorje in Areh povezana preko smučarskih prog, med njima pa vozi tudi avtobus.

Na Mariborskem Pohorju se smučišča iztečejo praktično v mesto, saj se lahko ob zadostnih količinah snega po Čopovi progi in Snežnem stadionu spustite vse do doline. Čopova velja za eno od najpriljubljenejših prog med rekreativnimi smučarji, nekoliko zahtevnejši Snežni stadion pa je tudi tradicionalno prizorišče ženskega svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Nočna smuka

Pozimi se Mariborsko Pohorje ponaša z več kot sedmimi kilometri osvetljenih smučarskih prog, s čimer je pridobilo sloves smučišča z najdaljšo nočno smuko tudi daleč čez slovensko mejo. Nočna smuka je možna od zgornje postaje krožne kabinske žičnice do doline po Čopovi progi in Snežnem stadionu.

Scroll to Top