Parkirišča pod Pohorjem

Parkirišče z zapornicami pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače

Parkirišče pod spodnjo postajo Pohorske vzpenjače, kjer je na razpolago 270 parkirnih mest, je plačljivo vse dni v tednu 24 ur/dan; enotna cena parkiranja znaša 0,70 €/uro. Izguba parkirnega listka se zaračuna 20 €.

Uporabnikom je na razpolago tudi mesečni najem parkirišča, ki stane 45 € in omogoča neomejeno parkiranje vse dni v tednu.

Za imetnike vseh pohorskih vozovnic je uporaba parkirišča brezplačna; kupci dnevnih vozovnic (gondolskih, smučarskih, kolesarskih) na blagajni predložite parkirni listek in ob tem prejmete kupon za brezplačen izhod s parkirišča tistega dne. Imetnikom terminskih vozovnic (mesečnih, sezonskih, polletnih, letnih) te v času veljave odpirajo vstopno oziroma izstopno zapornico. Izjema je le omejena mesečna gondolska vozovnica, ki ne vključuje uporabe parkirišča.

Uporaba parkirišča je na voljo tudi gostom drugih pohorskih ponudnikov, ki so Marpromovi pogodbeni partnerji: Pizzerija La Cantina, trgovina Extreme Vital, Smučarski servis in izposoja opreme v spodnji postaji Pohorske vzpenjače, Gondola fun bar, Okrepčevalnica Peggy, Leon Street FoodKoča Trikotna jasa in Koča Koča. Ti ponudniki svojim gostom po lastni presoji izročijo kupon za enkraten izhod s parkirišča.

CENIK

Podpora uporabnikom

V času obratovanja Pohorske vzpenjače
T: 030 614 558

Izven obratovanja Pohorske vzpenjače
T: 02 300 00 50

E: info@visitpohorje.si

 

Parkirišče pod hotelom Habakuk

Parkirišče pod hotelom Habakuk je plačljivo vse dni v tednu med 6. in 18. uro; začetni 2 uri parkiranja z označenim časom prihoda sta brezplačni, vsaka nadaljnja ura pa stane 0,70 evra.

Za označitev časa uporabite parkirno uro, aplikacijo EasyPark, poslano sporočilo SMS na 031 20 90 20, listek s parkomata, ki ga ta natisne s pritiskom na tipko »izpis parkirnega listka«, ali ročno napisan listek s časom prihoda.

Parkirnino je mogoče poravnati na parkomatu, ki uporabniku za 0,70 evra izda parkirni listek za 3 ure, za 1,40 evra listek za 4 ure itd. K plačanemu času parkiranja sta namreč avtomatsko prišteti 2 uri brezplačnega parkiranja.

Plačilo parkirnine je moč opraviti tudi z mobilnim telefonom v aplikaciji EasyPark ali s poslanim sporočilom SMS na 031 20 90 20. Pri tovrstnem plačilu je za parkirišče pod hotelom Habakuk treba uporabiti območno kodo 315.

Kontrolo na parkirišču izvaja nadzornik parkirišč; ta na avtomobile, za katere ni označen čas prihoda oziroma zanje ni poravnana parkirnina, namesti »OBVESTILO NADZORNIKA« s pozivom k plačilu celodnevne parkirnine v višini 7,00 evrov. Če ta znesek ni poravnan v 8-ih dneh, sledi postopek izvršbe s sodnimi stroški.

CENIK

Podpora uporabnikom

M: 030 333 457
E: parking@marprom.si